Suradnja s Knjižnicama grada Zagreba u sklopu Projekta 65+

Knjižnice grada Zagreba i Zaklada Zajednički put surađuju u okviru Projekta 65 plus koji se provodi u mreži knjižnica, a obuhvaća niz različitih programa namijenjenih našim starijim sugrađanima.

Suradnja se sastoji od izložbi radova polaznica i polaznika kreativnih radionica Senior centra Zaklade, tribina o besplatnoj pravnoj pomoći na kojima govore volonteri Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu te prezentacije istraživanja, projekata i aktivnosti Zaklade korisnicima knjižnica i zainteresiranoj javnosti. Suradnju s mrežom knjižnica prepoznali smo kao odličnu platformu za pružanje usluga i širenje relevantnih informacija što većem broju naših starijih sugrađana. U bližoj budućnosti suradnju planiramo proširiti s dodatnim sadržajima kako bi aktivnosti koje provodi Zaklada bile dostupne još većem broju naših starijih sugrađana.

Aktivnosti koje se provode u sklopu Projekta 65+ možete pratiti i na našim web stranicama gdje ćemo u Kalendaru na mjesečnoj bazi objavljivati termine događanja u knjižnicama za tekući mjesec.

 Više o programima unutar Projekta 65+

Knjigom do vrata program je koji obuhvaća dostavu knjiga i časopisa u domove za starije u Gradu Zagrebu kao i drugim korisnicima koji nisu u mogućnosti sami doći u knjižnicu. Cilj programa Slikosat poticanje je kreativnog izražavanja osoba treće životne dobi, a u okviru programa Izložba 65 plus organiziraju se izložbe njihovih likovnih radova. Program Sat informacijske pismenosti nudi besplatne radionice za informatičko i informacijsko opismenjavanje starijih osoba. Susreti generacija program je u okviru kojega se održavaju predavanja, radionice te Pričaonice za djecu predškolske dobi u kojima aktivno sudjeluju pripadnici starije generacije, prenoseći svoja znanja, mudrost i iskustvo. Projekt 65 plus Knjižnica grada Zagreba, prepoznat je kao važan dio ponude kulturnih usluga za osobe starije životne dobi na području grada s namjerom da se razvija i raste kako raste i potreba za uslugama takve vrste. Dođite u knjižnice i uključite se u naše programe!