STANOVANJE

Ako ste u potrazi kako sigurno i kvalitetno, a ipak samostalno i nezavisno provesti treću životnu dob, kako zadržati svoj dosadašnji način života ali i obogatiti ga novim sadržajima i poznanstvima obratite nam se s povjerenjem.

Zajednica stambenih jedinica Zaklade „Zajednički put“ namijenjena je nezavisnom življenju starijih osoba koje žele zadržati samostalan način života i nakon 65 godine, a osmišljena je kao novi dom za samostalne i aktivne umirovljenike koji žele živjeti među svojim vršnjacima.

Ovaj oblik ponude smještaja i brige o starijim osobama, nastojanje je Zaklade „Zajednički put“ i Gradskog ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom, da starijim osobama Grada Zagreba pruži životne uvjete da što duže i kvalitetnije provedu svoj životni vijek kao samostalne i nezavisne osobe.

Zaklada promiče aktivan životni stil starijih osoba, a istovremeno, ovom uslugom, nudi sigurno okruženje i pružanje konkretnih usluga i pogodnosti koji se odnose na potrebe starijih osoba. Osim smještaja u stambenim jedinicama, Zaklada nastoji obogatiti životne sadržaje starijih osoba te ponuditi individualnu uslugu pomoći u svakodnevnom životu svakom svom korisniku ponaosob.

Gdje se nalazi Zajednica?

Zajednica stambenih jedinica nalazi se neposredno pored Jarunskog jezera, javnog prijevoza i niza pratećih urbanih i rekreacijskih sadržaja, a sastoji se od četiri zasebna suvremeno opremljena dvokrevetna apartmana koji pružaju ugođaj udobnog doma, privlačnog za svoje stanovnike.

Zaklada omogućava pomoć u organizaciji dopunskih usluga osobne i zdravstvene njege, prehrane, pomoći u kućanskim poslovima, kao i predviđene dodatne društvene i rekreacijske aktivnosti u svom Dnevnom centru za starije osobe koji se nalazi u sklopu Zajednice stambenih jedinica.

Kako mogu postati stanovnik Zajednice stambenih jedinica?

Ako ste starija osoba koja ima fizički i mentalni kapacitet da živi samostalno, ali želite biti u društvu s drugim osobama koje su vaše dobi, način samostalnog življenja u zajednici stambenih jedinica za starije osobe mogao bi biti Vaš dobar izbor.

Ako se ne možete brinuti o sebi bez stalne tuđe pomoći, Zajednica stambenih jedinica za starije osobe i samostalan život nije najbolji izbor za Vas.

Dom za starije i nemoćne osobe, koji omogućuje cjelodnevnu njegu i neophodan pristup zdravstvenim i hitnim medicinskim uslugama, bilo bi prikladnija Izbor za Vas.

Ukoliko ste se dovoljno informirali i zaključili da je boravak u Zajednici Stambenih jedinica dobar izbor za Vas, sljedeći je korak sklopiti sa Zakladom Ugovor o pružanju smještaja i skrbi u Zajednici stambenih jedinica Zaklade Zajednički put.

Sa Zakladom je moguće ostvariti više vrsta Ugovora. Okvirni Ugovor o pružanju smještaja i skrbi u Zajednici stambenih jedinica Zaklade Zajednički put, koji se nadopunjuje individualnim podacima i posebnim odredbama prema potrebama svakog korisnika ponaosob; na taj način postajete korisnik usluge smještaja.

Kolika je cijena smještaja u Zajednici stambenih jedinica za starije osobe?

Cijena boravka u stambenoj zajednici je osnovna i obuhvaća paušal redovnih tekućih i fiksne troškove režija, troškove korištenja usluge smještaja te dodatnih organiziranih sadržaja u Dnevnom centru Zaklade.

Troškovi dopunskih usluga poput, čišćenja, osobne njege, dostave hrane, kao i ostalih uslužnih servisa nisu obračunati u osnovnu cijenu i plaćaju se prema individualnim potrebama stanara. Usluga organizacije takvih servisa može se ostvariti uz pomoć stručnih djelatnika Zaklade bez naknade.

Cjenik:

Troškovi smještaja u Zajednici stambenih jedinica Zaklade Zajednički put;

ATELJE 3: 47,84 m²

ATELJE 4: 48,17 m²

_____________________________________________________________________________________________

Smještaj: 1.900,00 kn

ATELJE 2: 40,91 m²

ATELJE 5: 39,60 m²

____________________________________________________________________________________________

Smještaj: 1.600,00 kn

 

Popis dokumenata za prijem:

POPIS DOKUMENATA ZA PRIJEM

ZAHTJEV ZA SMJEŠTAJ

LIJECNICKA POTVRDA ZA PRIJEM