Predstavljanje Izazova Zaklade Zajednički put na Social Challenges Innovation Platform

Social Challenges Innovation Platform mjesto je koje spaja organizacije civilnog društva na razini Europe, a s ciljem zajedničkog pronalaska rješenja za probleme, tj. Izazove s kojima se organizacije susreću u zajednicama u kojima djeluju.

Tijekom godina direktnog rada sa starijim osobama i temeljem provedenih istraživanja o potrebama i problemima starijih osoba, uvidjeli smo kako postoji potreba povezivanja starijih osoba i pružatelja usluga (npr. podrška prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, druženje sa starijom osobom radi suzbijanja usamljenosti, itd.).

S ciljem uspostave specifičnog modela kojim bismo povezali pružatelje usluga i starije osobe, taj smo problem u suradnji s Impact Hubom Zagreb postavili kao Izazov na Platformi. Pozivamo sve organizacije u Hrvatskoj, ali i čitavoj Europi, da ponude rješenje za naš problem do 15.4.2018. godine.

Nakon isteka roka za prijavu (15.4.2018.) stručni žiri odabrat će najbolje ponuđeno rješenje. Organizacija koja Zakladi Zajednički put predloži najbolje rješenje, iz fondova EU dobit će 30.000€ za njegovu implementaciju.

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje Izazova u četvrtak, 22.2.2018. godine u prostoru Edukativno-istraživačkog centra Zaklade u Zvonimirovoj 17, 2. kat, s početkom u 10:00 sati, a više o samom Izazovu možete pronaći ovdje.