najava trećeg izdanja sajma pravo doba

PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije

Sa zadovoljstvom najavljujemo treće izdanje sajma PRAVO DOBA, jedinstvenog projekta u Republici Hrvatskoj koji promiče i aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete života u starijoj dobi. PRAVO DOBA se na Zagrebačkom velesajmu održava od 18. do 20. svibnja 2017. godine.

Udio generacija 50+ u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40% te se predviđa njegov daljnji rast. Uzimajući u obzir ovaj trend pripremili smo sajam kojim želimo dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, dobar osjećaj i blagostanje u svakom pogledu.

PRAVO DOBA je događaj na kojem svatko tko sebi želi osigurati zdravo i aktivno starenje mora biti.

Na jednom mjestu okupit će se profesionalci uključeni u povećanje kvalitete života u starijoj dobi kako bi generacijama 50+ pripremili nezaobilazno sajamsko događanje.

PRAVO DOBA ponudit će odgovore na najčešća pitanja:

  • Očuvanje ili poboljšanje zdravlja
  • Kreativno korištenje slobodnog vremena
  • Osiguranje njege u poznim godinama
  • Integracija u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije

Izlagači i predavači će dati zanimljive i korisne informacija o očuvanju i poboljšaju zdravlja. Lječilišta, toplice, poliklinike prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti, a u pripremi su i radionice i predavanja na kojima će se posjetitelji moći  posavjetovati sa stručnim osobama.

U suradnji s izlagačima organiziramo Mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti  stanje sluha, vida, krvnog tlaka, gustoće  kostiju, vitaminsko mineralnog statusa u organizmu.

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se i dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog  toga će na Sajmu sudjelovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda Vas potaknu da pronađete i neki novi hobi.

Također, ponekad se pojavi i potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na PRAVOM DOBU prezentirati svoju ponudu, a tvrtke s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti će ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni.

Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja.

Svi posjetitelji Sajma svakodnevno mogu sudjelovati u zanimljivom nagradnom kvizu i osvojiti neku od bogatih nagrada koje će pripremiti izlagači i suradnici.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA  je od 10,00 do 18,00 sati.

Ulaz na sajam je besplatan.

Pozivamo vas da nas posjetite na Zagrebačkom velesajmu od 18. do 20. svibnja na sajmu PRAVO DOBA.

Više informacija na www.zv.hr/pravodoba