Kraj godine obilježene Superseniorima – održana Super aukcija

Domaci, ali i strani gosti nadmetali su se za originalne radove više od 20 hrvatskih umjetnika i dizajnera

2017. godinu ispratili smo na najbolji moguci nacin – posljednjom ovogodišnjom akcijom za naše SUPERSENIORE. U sklopu SUPER aukcije održane jucer u hostelu Swanky Mint, domaci, ali i strani gosti nadmetali su se za originalne radove više od 20 hrvatskih umjetnika i dizajnera. Osim što su postali vlasnici jedinstvenih modnih komada, grafika ili keramickih ukrasa, ucinili su nešto dobro za kraj godine.

Super aukciju organizirali su mladi kreativci okupljeni u projektu Grijalica kako bi dodatno “napunili” Punjac za seniore, a veliki doprinos je dala i glumica Sara Stanic koja je preuzela voditeljsku palicu. Sva sredstva od aukcijske prodaje pribrojit ce se dosad prikupljenom iznosu za program SUPERSENIORI i akciju „Punjac za seniore“ koju su ove godine zajednicki provele Zaklada Zajednicki put i osjecka Zaklada Slagalica.

‘Umjetnicki sajam Grijalica je prodajnog karaktera a najcešce upravo seniori nemaju mogucnosti ili prilike za raskošne božicne kupnje, pa smo na ovaj nacin željeli pomoci i njima, te ih simbolicnom gestom podržati u nastojanjima prikupljanja sredstava za pomoc osobama starije životne dobi’, rekla je Stella Leboš iz organizacije.

Aukcija je privukla razlicite sudionike a posebno je razveselila strane goste hostela koji su imali jedinstvenu priliku nabaviti sasvim unikatne suvenire po zaista pristupacnim cijenama. Oko nekih su se predmeta vodile prave bitke pa je voditeljica Sara Stanic imala pune ruke posla prateci sve pristigle ponude. Najmanji predmet na aukciji bile su filigranske srebrne naušnice a najveci rucno radeni ukrasni jastuk. Zabavnom licitacijom prikupljeno je preko 3500 kuna koje ce biti uplacene na racun Zaklade Zajednicki put a sudeci po zadovoljstvu okupljenih ova bi vrsta druženja mogla prerasti u tradiciju!