Zaklada Zajednički put

Mi vjerujemo u bolje sutra.

***

Misija Zaklade Zajednički put je pružati kontinuiranu i stručnu podršku svim dionicima koji se zalažu za unaprjeđenje statusa starijih osoba u Zagrebu i Hrvatskoj, prijenosom znanja, zagovaranjem, razvojem inovativnih rješenja u skrbi i posredovanjem u izravnom radu s korisnicima. 

U svojem nastojanju navodimo se vizijom prilagođenog i dostupnog sustava skrbi za dostojanstveno, sigurno i aktivno starenje.

Podrška institucijama

Podrška institucijama provodi se kroz istraživački program i prijenos znanja  koji uključuje praktičnu nastavu studenata, edukacije volontera i javna izlaganja. Zagovaramo pozitivne promjene umrežavanjem, javnim kampanjama i istupima.

Zaklada je posebno investirana u razvoj inovacija u sustavu skrbi. Aktivno djeluje na uvođenju sustava kvalitete (E-Qalin) u domove za starije i nemoćne te na razvoju alternativnih oblika stanovanja starijih osoba. Također upravlja prototipom civilno-javnog partnerstva u obliku zajednice stambenih jedinica.

Aktivnu podršku pružamo:

  • Sveučilištu u Zagrebu
  • Domovima za starije i nemoćne
  • Ustanovama u kulturi
  • Gradskim službama

Aktivno građanstvo

Zaklada Zajednički put promovira filantropiju i vrijednosti aktivnog građanstva.

Organizacijama civilnog društva podršku pružamo u obliku logistike, infrastrukture i know-how-a.

Razvijamo projekte za podizanje kvalitete života starijih osoba putem Supersenior fonda za koji se sredstva prikupljaju prijavama na natječaje, donacijama iz privatnih i komercijalnih izvora, kao i humanitarnim akcijama i crowdfunding kampanjama. 

Građanima zainteresiranima za rad za lokalnu zajednicu omogućavamo provedbu programa u prostorima naših centara. U programima poticanja volonterstva polažemo važnost na intergeneracijski dijalog, ali i na volonterstvo starijih osoba. 

Obratite nam se s povjerenjem.