Zašto donirati?

Kod doniranja je svakome važno znati na koji će se način njegova donacija upotrijebiti. 

Moto kojim se navodimo u Zakladi Zajednički put jest da mi vjerujemo u bolje sutra. Vjera u bolje sutra je vjera u ljude - i u filantropsku misao. I zato jer cijenimo svaki angažman prema tim vrijednostima, želimo i vama omogućiti da oblikujete svoju ulogu kao donatora. 

Možete odabrati programsku liniju koja odgovara vašoj viziji društva kojemu želite pridonjeti i mi ćemo vaša sredstva uložiti u njega a potom vam dostaviti izvještaj o tomu što smo uz pomoć vaše donacije uspjeli ostvariti. Donatorske linije:

Podrška građanskim inicijativama

Svojom donacijom možete podržati programe koje građani žele organizirati za svoje starije sugrađane. Donacija će biti uložena u potrošne materijale i u režijske troškove za prostor u kojemu će se provoditi programi. Primjer programa su tečajevi informatičkih vještina i kreativne radionice koje građani rade na volonterskoj bazi.

Podrška intergeneracijskim programima

Intergeneracijski su programi bez daljnjeg su od značaja za sve uključene strane. Ovom donatorskom programskom linijom želimo međutim dodatno osnažiti i mlade nezavisne umjetnike za rad sa starijim osobama. Vaše donacije omogućile bi honorare za mlade umjetnike čime ih se potiče na uključivanje u edukacijske i kreativne projekte sa starijim osobama. Primjer programa su primjerice izrada umjetničkih knjiga, kolorfloristička instalacija ili dramski projekti.

Podrška filantropiji starijih osoba

Specifičnost djelovanja Zaklade Zajednički put je što u oblikovanje i provedbu filantropskih akcija uključuje starije osobe. Nerijetko su upravo korisnice i korisnici inicijatori tih akcija.

Vi ih možete podržati u njihovom radu tako što ćete im omogućiti primjerice kupovinu umjetničkog materijala za predmete koje doniraju ili čijom prodajom prikupljaju sredstva. Preostala sredstva će biti uložena u održavanje prostora u kojemu će naši Supersenior filantropi raditi. 

Donaciju možete izvršiti uplatom na naš račun. 
IBAN: HR8723600001102050142
Ukoliko želite, odabranu donatorsku liniju možete navesti u opisu plaćanja.

Za više infortmacija obratite nam se s povjerenjem!