Javne kampanje

Zaklada Zajednički put u svom djelovanju promiče filantropiju i zakladništvo pružanjem različitih oblika podrški te mobiliziranjem javnosti, na individualnoj razini poticanjem volonterstva a širi se doseg ostvaruje kampanjama kojima se uvećava senzibilitet javnosti za starije osobe.

Trenutno je u provedbi kampanja “NeVidljive” Povjerenstva za ravnopravnost spolova Skupštine Grada Zagreba, u kojoj sudjeluje i Zaklada Zajednički put. Ciljevi kampanje su senzibilizirati javnost da smo zaboravili one koje su nam davale i još uvijek daju kao majke, bake, domaćice, a donedavno i radnice koje su gradile ovo društvo, te s druge strane osvijestiti žene da prepoznaju nasilje i da ga prijave.

U sklopu kampanje osmišljen i upitnik koji će biti dostupan u zdravstvenim ustanovama grada Zagreba, u domovima za starije te u prostorima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Prema posljednjem popisu stanovništva, u Zagrebu živi gotovo sto tisuća žena starijih od 65 godina, što je 12,5 posto ukupnog broja stanovnika metropole. Mnoge od njih trpe nasilje, a cilj kampanje je pomoći im da ga osvijeste i prijave. Ispunjavanje upitnika koji će uskoro biti dostupan pomoći će Gradu da pokrene konkretne akcije za sprečavanje nasilja i za pomoć žrtvama koje ga trpe.

 

Primjeri prethodno provedenih kampanja: