sajam pravo doba 2016

Drugo izdanje Sajma PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije

Zagrebački velesajam u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Zakladom Zajednički put organizira Sajam PRAVO DOBA, sajam 50+ generacije, a gradonačelnik Grada Zagreba ujedno je i pokrovitelj istog

Riječ je o specijaliziranom sajamskom događanju, prvom takve vrste u Republici Hrvatskoj, koji će se održati drugu godinu za redom od 19. do 21. svibnja 2016. na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb.

Na jednom mjestu okupit će se profesionalci uključeni u povećanje kvalitete života u starijoj dobi, kako bi generacijama 50+ pripremili nezaobilazno sajamsko događanje.

Generacije 50+ predstavljaju respektabilnu populaciju, čiji udio u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40%, te se predviđa njegov daljnji rast.

Uzimajući u obzir ovaj trend, Zagrebački velesajam u suradnji sa suorganizatorima stručno-popratnog programa Gradom Zagrebom i Zakladom zajednički put, priprema sajam PRAVO DOBA, kojim će dati doprinos u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, dobar osjećaj i blagostanje u svakom pogledu.

PRAVO DOBA će ponuditi odgovore na najčešća pitanja:

– Kako očuvati ili poboljšati zdravlje
– Kako kreativno iskoristiti slobodno vrijeme
– Koja najkvalitetnija njega se nudi za starije osobe
– Kako na vrijeme stvoriti financijski stabilnu starost
– Integracija u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije

PRAVO DOBA je mjesto ponude lječilišta i toplica, domova za starije osobe, opreme za ustanove i kućanstva, pomagala, dodataka prehrani, te svih drugih proizvoda i usluga, koji doprinose povećanju kvalitete života u starijoj dobi.

Posjetitelje očekuje bogat program, kako za stručnjake, tako i za široku publiku. Tu su radionice aktivnog i zdravog starenja (Pet ritmova, Zdravi stilovi življenja, Važnost vježbanja u starijoj dobi, Osnažimo pamćenje, Informacijske tehnologije u službi osoba starije životne dobi, Škola zdravlja – pokazne vježbe, Art terapija: Likovna radionica, Zdravlje iz bakine kuhinje, Kreativne radionice, Superseniori: Razbijanje stereotipa: radionica izrade grafita pod vodstvom street artista).

Na PRAVOM DOBU moći će se potražiti savjeti u pravnom, socijalnom i zdravstvenom savjetovalištu, a pripremaju se i tribina Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa, predavanje Utjecaj aromaterapije na nesanicu, okrugli stol Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlja starijih osoba, nordijsko hodanje od Bundeka do Zagrebačkog velesajma, nastupi plesnih i pjevačkih skupina te prezentacije izlagača. Na štandovima izlagača će se obavljati tzv. Mali sistematski pregled.

Ulaz na Sajam i sve sadržaje je besplatan!

Više informacija o PRAVOM DOBU može se dobiti na www.zv.hr/pravodoba i www.facebook.com/pravodoba